Musea / Exposities

kunstcultuur-musea
museumkennemerland2
Raadhuis-museumkennemerland

In het museum vindt u een uitgebreide historische collectie uit en over Midden-Kennemerland, met name de plaatsen Beverwijk, Heemskerk en Velsen. De vaste collectie bestaat uit een groot aantal deelverzamelingen die in de loop der jaren is opgebouwd door aankopen, bruiklenen of door schenkingen. De belangrijkste onderdelen van de vaste collectie  zijn Velser Aardewerk en Kinheim tapijten. Andere belangrijke deelcollecties zijn: kinderspeelgoed, ijspret, gebruiksvoorwerpen, rederijkers blazoenen, gereedschappen, industrie en huishoudelijke hulpmiddelen. Veel aandacht wordt er besteed aan de geschiedenis van de Buitenplaatsen van Midden-Kennemerland door het tonen van oude prenten, schilderijen, archeologische voorwerpen en producten uit dit gebied.

lopende-exposities

Lees meer >

Streep
Hoogovensmuseum
hoogovensmuseum
Het Hoogovensmuseum brengt de historie van het staalbedrijf in IJmuiden in beeld.
De ontwikkeling van het ijzer- en staalbedrijf wordt in beeld gebracht door het presenteren van objecten, oude documenten, foto’s en filmmateriaal.
 
Het museum is gevestigd in een historisch gebouw, de oude buizengieterij, dat gelegen is net buiten het bedrijfsterrein achter het congres centrum van Tata Steel.
 
Enkele keren per jaar rijdt een stoomtrein over het Hoogovens-terrein vertrekkend vanaf bij het museum gelegen station Velscherbosch. Voor de dienstregeling wordt verwezen naar de website. Ook tijdens openbare ritten van de Corus stoomtrein is het museum geopend. zie de website van Corus Stoom IJmuiden www.csy.nl
Streep
KEK Kunst Expositie Kerkplein
Kek

De doelstelling van Kunst Exposities Kerkplein is om de werken van plaatselijke en regionale beeldend kunstenaars bij het publiek bekend te maken. Daartoe is er de beschikking over de tentoonstellingsruimte in het Kennemer Theater in Beverwijk. Iedere maand organiseert de Stichting hier een expositie met de producten van één of meer kunstenaars.

lopende-exposities
Streep
ISOO.nu; centrum voor fotografie
Isoo

ISOO.nu is het centrum voor fotografie in de regio IJmond en omgeving. Vanuit station Beverwijk organiseert ISOO exposities, lezingen, workshops en andere activiteiten. Gehuisvest in de mooie glazen locatie van het NS stationsplein in Beverwijk kunnen amateur- en beroepsfotografen elkaar ontmoeten, informatie uitwisselen, plannen maken, activiteiten plannen en exposities organiseren.

lopende-exposities

Lees meer>

Streep
Kennemer Kunst Begijnenstraat
Kennemer Kunst Begijnenstraat

Een van Noord Hollands toonaangevende kunsthandels met meer dan 25 jaar ervaring in de hedendaagse en romantische school. U vindt KennemerKunst in hartje centrum van het levendige Beverwijk en zij bieden U een inspirerende en betaalbare kunstcollectie van grote diversiteit.

Streep
Wijkertoren
wijkertoren-grotekerk
lopende-exposities
Streep

Reacties zijn gesloten.