Speeltuin Jeugd en Vreugd

Adres
Merwedestraat 49
1946TM Beverwijk


www.jeugdenvreugd.nl   |   T: 0251-251936
speeltuin-kindervreugd
 
 
 
In deze speeltuin is het voor jong en oud goed vertoeven. Zo zijn er voor de kinderen schommels, een kabelbaan, een speelheuvel met klim en klauterdorp en vele andere speeltoestellen aanwezig.
Men mag nooit vergeten dat spelen geen tijd verdrijf is, maar één van de belangrijkste voorwaarden voor de ontwikkeling van een kind. Ervaringen uit de kinderjaren zijn heel belangrijk voor de verdere ontwikkeling van een kind.
 
Er kunnen voorwaarden geschept worden aan de omgeving die aantrekkelijk zijn voor kinderen en volwassenen. Zo’n voorwaarde is de speeltuin met verschillende mogelijkheden, uitdagingen en belevenissen. Een goede speelplaats heeft aantrekkingskracht op kinderen en houdt ze weg van plaatsen met groot gevaar, zoals bv. de openbare weg met het drukke verkeer.
 
Iedereen mag spelen in de speeltuinen van heel klein tot dat de kinderen zich zelf te groot vinden. Kinderen tot zes (6) jaar dienen onder begeleiding van een ouder te zijn. Die hoeft zich dan niet te vervelen want u kunt plaats nemen op één van de vele bankjes die in de speeltuinen staan. Op het terras kunt u een consumptie kopen tegen een geringe prijs.
 
Er is altijd een toezichthoud(st)er aanwezig die het spelen in de speeltuin kritisch in de gaten houdt en zo nodig ook de kinderen wijst op het onveilige spelen waar ze mee bezig zijn, want spelen is leuk maar het moet wel veilig gebeuren. De speeltuin wordt bijgehouden door een klein groepje enthousiaste vrijwilligers die de veiligheid van de kinderen hoog in het vaandel hebben staan.
 
Omdat het onderhoud van de speeltuin een hoop kost is spelen in de speeltuin niet voor niets maar is bijna voor niets. Als u lid wordt van één speeltuin dan kunt u ook gratis naar één van de andere speeltuinen.
Er is niet alleen aan de kinderen gedacht, want ook voor ouders/verzorgers is het goed vertoeven. Vanaf het terras kunt U de gehele tuin overzien, eventueel onder het genot van een kopje koffie of thee. Verder wordt er ijs, limonade, diverse soorten chips en snoepzakjes tegen een geringe prijs verkocht.
 
terug-eropuit

Upcoming Events

  • Geen evenementen op deze locatie
  • Reacties zijn gesloten.