Young Art

 
kunstcultuur-youngartpsd 
Young Art is een organisatie die kunst toegankelijk maakt voor jongeren. Van singer-songwriter avonden tot een festival voor korte films, van theatervoorstellingen tot programma’s over teksten: Young Art biedt jong talent een podium.

Op datzelfde podium staan artiesten die bij een groter publiek bekend zijn. Young Art stelt ze niet alleen aan je voor, maar biedt je ook de kans van hen te leren. Voorafgaand aan het jaarlijkse Young Art Festival organiseert Young Art workshops waarin kunstenaars je wegwijs maken in hun vak.

www.younart.org   |   www.facebook.com/youngart.org

Young Art Festival

[slideshow_deploy id=’2227′]

Het Young Art Festival vindt elke zomer plaats in het Beverwijkse Park Westerhout. Het is een zinderend weekend met muziek, theater, film, beeldende kunst, tekst nog veel meer. Young Art is een belevenis, een plek voor inspirerende ontmoetingen met een nieuwe generatie kunstenaars. Talloze acts en artiesten die sinds 2004 bij Young Art hebben opgetreden, vonden inmiddels hun weg naar het grote publiek.

www.youngartfestival.nl   |   www.facebook.com/YoungArtFestival

Young Art Living Art

livingart

Living-Art is waar beeldende kunst, mode en performance elkaar ontmoeten. Living-Art is draagbare kunst die op theatrale wijze wordt gepresenteerd.

www.youngartlivingart.nl

Young Art Text

Mooie woorden zijn overal te vinden. In romans, gedichten, kranten, blogs en op muren. In toneelstukken, liedjes en films. Daarom vindt Young Art Text elk seizoen weer op een nieuwe, verrassende locatie plaats. Jonge schrijvers presenteren zichzelf en hun werk en onbekend talent ‘komt uit de boekenkast’. De interviews en voordrachten worden afgewisseld met muziek en theater.

www.youngarttext.nl

Young Art Korte Film Award

youngart-film

Sinds 2009 organiseert Young Art elke zomer een uniek filmfestival. Als rode draad door dit festival loopt een wedstrijd voor jonge filmmakers. In twee categoriën (‘semiprofessionials’ en ‘amateurs’) strijden zij om de Young Art Korte Film Award. Tijdens het YAKFA filmfestival vinden ook interviews met inspirerende regisseurs plaats en worden ‘shorts’ van bekende makers op een bijzondere locatie vertoond

www.yakfa.nl

Young Art Liedjesfrabique

Elke eerste maandag van de maand in Beverwijk: de singer-songwriter avond van Young Art. Sinds mei 2010 heeft De Liedjesfabrique naam gemaakt als podium en ontmoetingsplek voor liefhebbers: de avonden trekken een trouw publiek en artiesten treden graag op in de intieme huiskamersfeer van Café Camille. Dat levert elke keer weer magische momenten op.

www.liedjesfabrique.nl

Young Art Visual

[slideshow_deploy id=’2202′]

Young Art Visual verzorgt de beeldende kunst programmering van het Young Art Festival en organiseert daarnaast workshops voor (kunst)vakstudenten en middelbare scholieren.

www.facebook.com/youngartvisual

Young Art Special Nights

Een paar keer per jaar organiseert Young Art een speciaal programma in samenwerking met regionale podia als de Nozem en de Non in Heemskerk, Timboektoe bij de Noordpier. Tijdens deze avonden komen meerdere kunstdisciplines samen. Vaak vormen zij een voorproefje van het Young Art Festival, waarop het publiek in een intiemere setting kennis kan maken met een aantal acts die in Park Westerhout zullen terugkomen.

 

Reacties zijn gesloten.