Zimple aan de Bree: Smartlappenfestival – Imca Marina

Datum / Tijd
10/08/2018
20:00

Locatie
Café Zimple

Categorie


Het druk bezochte café Zimple aan de Zeestraat pakt het dit jaar qua opstelling ook iets anders aan. Het podium staat niet meer tegenover het café, in de smalle Zeestraat, maar iets verderop, aan de Breestraat. Om de steeds groter wordende stroom bezoekers tijdens de feestweek te kunnen verwerken en de veiligheid voldoende te kunnen blijven garanderen, wordt de ruimte van de vernieuwde Breestraat opgezocht. De overkapping van de Zeestraat ter hoogte van café Zimple loopt daarom dit jaar door tot op de Breestraat en daar zullen de optredens plaatsvinden.

Vorig jaar werd het Smartlappenfestival als nieuw onderdeel van de Beverwijkse feestweek gepresenteerd en direct was het een groot succes. Het veelbesproken Smartlappenfestival moest gewoon weer terugkomen en dat gaat dus ook gebeuren. Onder de noemer ‘Zimple Zingt’ neemt plaatselijk zangtalent zelf deze avond de microfoon ter hand om de grootste smartlappen aller tijden ten gehore te brengen. Op sociale media gonst het al enige tijd van de geruchten over het deelnemersveld van dit jaar. Eén ding staat bij voorbaat vast, het wordt een avond die niet snel zal worden vergeten.

Zangeres Imca Marina behoort al tientallen jaren tot de topartiesten van ons land. Al in de jaren ’60 wist ze menig grote hit te scoren en nog altijd beklimt het de Nederlandse podia met evenveel enthousiasme. Wie kent niet haar hits als ‘Viva España’ en ‘Vino, waar blijft de wijn’ en wie heeft niet gedanst op de ‘Hava Nagila Party’, een medley van Joodse traditionals in een modern jasje. Vrijdagavond staat Imca Marina bij café Zimple op het podium.

Kaart wordt geladen...