Renée van Wegberg: Renée Doet De Dames

Datum / Tijd
02/10/2020
18:30

Locatie
Kennemer Theater

Categorie


Govert de Roos

Ode aan Nederlandse zangeressen met het hart op de tong.

Na haar geprezen soloprogramma ‘List, Shaffy & Piaf’ brengt Musical Award-winnaar Renée van Wegberg ditmaal een ode aan Nederlandse zangeressen. Daarbij gaat ze op zoek naar het hart op tafel. Of op de tong. In bekende en onbekende Nederlandse parels vindt ze haar eigen emoties en muzikale herkenning terug. Liedjes van kleinkunsticonen als Conny Stuart, Jenny Arean, Karin Bloemen en pop- en rockdiva’s als Anouk, Ilse de Lange en Trijntje Oosterhuis komen voorbij en er wordt een speciaal eerbetoon gebracht aan Liesbeth List. Met persoonlijke verhalen en nieuwe arrangementen maakt Renée zich de liedjes eigen en brengt ze met haar band een theaterconcert vol humor, kwetsbaarheid en liefde, waarin het leven in mooie en moeilijke tijden wordt bezongen.

Recensiequotes
Algemeen Dagblad **** over ‘List, Shaffy & Piaf’:
“Een podiumpersoonlijkheid die moeiteloos twee uur weet te boeien.”
Dagblad van het Noorden ***** over ‘List, Shaffy & Piaf’:
“Een modeluitgave van lef, muzikaliteit, allure en goede smaak.”
Theaterkrant over ‘List, Shaffy & Piaf’:
“Een eigenzinnig theaterconcert waarin Van Wegberg ongedwongen wisselt tussen kleinkunstklassiekers en persoonlijke anekdotes.”

regie: Joep Onderdelinden | zang: Renée van Wegberg | muzikale leiding, bas en zang: Berry Janssen | piano, toetsen en zang: Ivo Schols | gitaar en zang: Michiel Stekelenburg | drums en percussie: Arthur Lijten

Comments are closed.