Opening tentoonstelling 100 jaar Hart van Europa

Datum / Tijd
21/09/2018
16:00 - 21:00

Locatie
Grote Kerk – Wijkertoren

Categorie


Afbeelding kan het volgende bevatten: tafel en binnen

Dit jaar vieren Tsjechië en Slowakije dat zij zich 100 jaar geleden losmaakten uit de Monarchie Oostenrijk-Hongarije. Dat wordt in Tsjechië en Slowakije breed gevierd.
In dat kader organiseren de Stichting Hart van Europa en de Vereniging Grote Kerk Beverwijk allerlei activiteiten om dat feit te vieren met een tentoonstelling ‘100 jaar hart van Europa’, verschillende concerten, een dansvoorstelling van de school voor de kunsten uit Bystré, een tentoonstelling illustraties bij kinderboeken en lezingen in Nederland. En tevens met een felicitatiereis van Muzikanten uit Noord Holland naar Tsjechië. Met het einde van de eerste wereldoorlog begon een nieuw Europa. De geboorte van Tsjecho-Slowakije is voor ons aanleiding om daarbij stil te staan.
Bij de opening van de tentoonstelling zullen aanwezig zijn H.E. mevrouw Jana Reinisová. ambassadeur van de Tsjechische Republiek, dhr. Milos Sejkora, burgemeester van Bystré en drs. Martijn Smit, burgemeester van Beverwijk.

Programma van de bijeenkomst:
16.00 inloop
17.00 uur opening tentoonstelling door H.E mevrouw Jana Reinisová
18.00 uur gezamenlijke maaltijd. Geopend door Milos Sejkora, burgemeester van Bystré. Van de gasten wordt verwacht dat zij zelf in natura bijdragen aan de gemeenschappelijke maaltijd.
19.00 uur ingeleid door burgemeester Martijn Smit van Beverwijk. Bas Kisjes’ jazzbewerking van ‘De Nieuwe Wereld’, de 9e symfonie van Antonin Dvorak door Jasper van Damme , saxofoon, Dirk Balthaus, piano, Joost Kesselaar, drums en Bas Kisjes, contrabas.

Ballonkunstenaar Ricardo gaat ter plekke een tank van ballonnen maken op ware grootte die dan ook in de Grote Kerk te zien zal zijn. In 1991 schilderde David Cerny overnacht een Russische tank roze, een tank die als monument in het centrum van Praag stond opgesteld. Het werd wereldnieuws.

We stellen het zeer op prijs wanneer u te kennen geeft of u komt. Dit kunt u doen via e mail adres stichtinghartvaneuropa@gmail.com

Comments are closed.