Lezing “Mossen en korstmossen”

Datum / Tijd
15/02/2024
19:30 - 21:00

Locatie
Kinderboerderij De Baak

Categorie


Weet u het verschil tussen mossen en korstmossen? Of hoe veel soort er voorkomen? NME Beverwijk & Heemskerk organiseert samen met Johan Görtemöller en Bram Birza een lezing over mossen en korstmossen in de educatieruimte van Kinderboerderij de Baak in Beverwijk. 

 

Mossen en korstmossen 

Ze worden vaak in één adem genoemd, maar er zitten grote verschillen tussen beide. Mossen zijn planten en korstmossen zijn een samenwerking tussen een schimmel en een alg. In Nederland komen zo’n 800 soorten korstmossen en korstmosparasieten voor. Onderwerpen als evolutie, groene daken, stikstof en architectuur komen tijdens deze lezing aan bod. Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen.  

 

Over Johan Görtemöller en Bram Birza  

De lezing wordt gegeven door Johan Görtemöller, beheerder van Thijsse’s Hof in Bloemendaal en door Bram Birza, student aan de universiteit in Wageningen (plantenwetenschap en biologie). 

De lezing zal ongeveer 1,5 uur zal duren.

Aanmelden 

Deze lezing is specifiek voor volwassenen. Er zijn 40 plaatsen beschikbaar en deelname is gratis. Graag vooraf aanmelden via: www.nmebeverwijkheemskerk.nl/mossen2024   

 

Reacties zijn gesloten.