Indian Summer Art-festival

Datum / Tijd
23/09/2023 - 24/09/2023
10:00 - 15:00

Locatie
Fort aan de St. Aagtendijk - Muziekfort

Categorie


Dit Art-festival, georganiseerd door het Lucasgilde Beverwijk, is inmiddels ook een jaarlijks terugkerend fenomeen. Na de succesvolle art-dagen in vorige jaren is dit jaar gekozen voor het thema Indian Summer Art. Er is alle aandacht voor de teken- en schilderbeoefening in de meest brede zin van het woord en wordt ook nu weer gecombineerd met muziek. Beide dagen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De Art-dagen staan onder begeleiding van de professioneel kunstenaars Regula Müller, Lydia Nederlof, Gerard Strik, Sjanneke van Herpen en Arno de Ruijter.

Op zaterdag 23 september ga je aan de slag met verschillende soorten materialen. In de workshop “Muzikaal model” werk je met krijt, houtskool of grafiet. In de workshop “Boetseren met was” is dat draad, wol en was. De workshop “Indian Salad” gaat los met verf, prints en alles wat je kunt vinden in de omgeving van het fort. De werkstukken, bijvoorbeeld geïnspireerd door muziekapparatuur- en instrumenten, komen te hangen in de lange gang van het fort, tussen de ruimtes waar de bands repeteren.

Zondag 24 september staat in het teken van een kleurenfeest.  Er wordt getekend en gewerkt met alles wat kleur heeft of kan krijgen. In de workshop “Grondig tekenen” werk je volledig met materiaal uit de omgeving. In de workshop “Airbrush” ga je aan de gang met spuitmaterialen op basis van acrylverf op rollen papier of doek.

Op beide dagen is er ’koffie, thee, lekkers en een lunch’. Gedurende de dagen is er livemuziek van artiesten in het fort.

Reacties zijn gesloten.