HGMK lezing: Verhalen over Hoogovens.

Datum / Tijd
06/12/2018
20:00

Locatie
Museum Kennemerland - Huis van Geschiedenis

Categorie


Veel verhalen over vroeger bij “Hoogovens” doen de ronde op verjaardagen en partijen van oudere IJmonders.

Pauline van Vliet van de Stichting Kist zal die avond een programma presenteren, waarin ze gebruik zal maken van de interviews van Otto Kraan, aangevuld met beeldmateriaal dat ze in het Hoogovensmuseum tegenkwam. Ook zal ze verslag doen van de belevenissen met de Verhalenbus, waarmee ze in de afgelopen weken door de provincie heeft rondgetrokken, en ons alvast een inkijkje gunnen in haar nieuwe project over de komst van vrouwen op de werkvloer bij Hoogovens.

De avond zal een geïmproviseerd karakter hebben waarbij het thema Oral History van verschillende kanten belicht zal worden. Er zal voor de bezoekers ruim gelegenheid zijn om ook zelf een bijdrage te leveren en vragen te stellen.

De lezing begint om 20 uur (de zaal gaat om 19.30 u open) in het Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a in Beverwijk. De entree is voor leden van het HGMK gratis, anderen betalen € 5,-. Indien u deze avond € 15,- betaalt, bent u voor een jaar HGMK-lid en heeft u o.a. ook steeds gratis toegang, ook tot het Museum Kennemerland!

Comments are closed.