Gitaarfestival IJmond

Datum / Tijd
21/10/2018
13:00

Locatie
Grote Kerk – Wijkertoren

Categorie


Elke gitarist, of combinatie van gitaristen, die op een van de vier podia wil optreden kan zich aanmelden bij adriewinkelaar@hetnet.nl . In de Grote Kerk spelen de klassieke en flamenco gitaren.

Dit jaar staan naast gitaristen uit de regio ook enkele bekende en bijzondere gitaristen op het programma. De organisatie van het gitaarfestival kan voorlopig twee namen bekend maken, namelijk het duo Silvan de Smit en Iasonas Daskalakis. Zij spelen klassiek gitaar en hebben o.a in het Concertgebouw in Amsterdam hun virtuositeit laten zien. De tweede naam is Ruben Hoeke, een stergitarist van wereldklasse, die in verschillende bands heeft opgetreden en onlangs een tournee samen met Jan Akkerman heeft afgesloten. Begin oktober volgt de rest van het programma inclusief alle deelnemers uit de regio.

Alle optredens zijn gratis te beluisteren, waardoor het voor bezoekers een belevenis wordt om te wandelen van het ene podium naar het andere en te genieten van de verschillende stijlen die een gitaar ten gehore kan brengen.

Comments are closed.