Europa gezien door de bril van een Tsjech: Tomáš Vrba

Datum / Tijd
17/11/2018
14:00

Locatie
Grote Kerk – Wijkertoren

Categorie


De Tsjech Tomáš Vrbazal zal komen vertellen hoe in Tsjechië tegen Europa wordt aangekeken. Een unieke kans om vanuit een ander land naar Europa te kijken kort voor de volgende verkiezingen in maart 2019. En niet zo maar een land. Tsjechië wordt ook Hart van Europa genoemd. Veel van wat in Europa speelde gebeurde in Tsjechië als onder een vergrootglas. Tomáš Vrba, chartist en redacteur van samizdat, voormalig collega van Václav Havel, studeerde filosofie en psychologie aan Charles University, Praag, waar hij werd onderwezen door de filosoof en mede-oprichter van Charter 77 Jan Patočka. Na de revolutie van 1989 werkte hij als hoofdredacteur van de Tsjechische en Slowaakse editie van Lettre International en het maandblad Přítomnost.
Later was hij vice-president van de Association of European Journalists (2002-2004) en voorzitter van de Czech News Agency Council (2004-2007).
Momenteel doceert hij literatuur aan de universiteit van New York in Praag en hij is ook werkzaam als vertaler en redacteur.

Toegang is vrij, de voertaal Engels.

Comments are closed.