Een warme herfst met Tremenda

Datum / Tijd
10/11/2019
14:30

Locatie
Vredevorstkerk

Categorie


Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Voor de tweede keer dit jaar trakteert Tremenda haar trouwe toehoorders op een themaconcert. Na de succesvolle uitvoering van César Franks  ‘Les sept dernier mots’ in het voorjaar  nemen wij u mee naar warme herfst-sferen, dit om de overgang van de hete droge zomer naar een buiig, winderig jaargetijde wat makkelijker te maken.

In een medley van klassieke, semi-klassieke en licht-klassieke liederen en in een afwisseling tussen groot-koor, klein-koor en dameskoor gaan wij  samen met u de winter tegemoet.

Onze uitvoering begint met het slotkoor van het herfstgedeelte van “die Jahreszeiten” van Haydn. Wij nemen afscheid van de zomer met haar kermissen en oogstfeesten waarbij de wijn rijkelijk vloeit. Langzaam verglijdt de tijd….

De eerste bladeren vallen en de eerste trekvogels maken zich klaar voor hun grote reis maar de schoonheid van de herfst overheerst. “Bunt sind schon die Wälder” van Reichardt en “Im Herbste” van Niels Gade kondigen weliswaar de herfst aan maar blijven optimistisch: voor de liefde wordt het nooit winter.

Dan wordt de sfeer weemoediger met Felix Mendelssohn’s “Hör mein Bitten, Herr”, een prachtige hymne, afwisselend gezongen door sopraan Jolanda Vermolen en het groot-koor van Tremenda.

Na de pauze heeft de herfst zich inmiddels dieper genesteld in het seizoen: zij verspreidt zich door de wouden en de nevels doen denken aan dansende geesten; de sfeer wordt sprookjesachtiger, heksen stijgen op en zorgen voor een beetje kippenvel. U wordt door de aparte damessectie van het koor hierin meegenomen.

En  dan heeft de herfst definitief haar intrede gedaan als het groot-koor Tremenda besluit met “The  long day closes” en “The autumn leaves”.

Gerrie Meijers aan de piano en Harma van Zon, dwarsfluit en korte teksten zullen deze uitvoering sfeervol omlijsten. Het geheel is in de vertrouwde handen van dirigent Paul Waerts. Wij nodigen u allen van harte uit om met ons deze warme herfst te beleven.

Kaarten via: www.tremenda.nl/webwinkel/
Kosten: €15,- (voorverkoop) inclusief koffie/thee in de pauze. Jeugd t/m 18 jaar gratis.
Zaal gaat om 13:45 open.

Comments are closed.