Driving Miss Daisy met Anne-Wil Blankers, Kenneth Herdigein en Iwan Walhain

Datum / Tijd
27/09/2019
20:15

Locatie
Kennemer Theater

Categorie


Foto: Mark Engelen

“Acteerwerk van het hoogste niveau.” (Algemeen Dagblad *****)

Wanneer Daisy Werthan, een 72-jarige Joodse weduwe uit Atlanta, haar auto total loss rijdt, besluit haar zoon Boolie dat ze te oud is om nog te rijden. Hij huurt Hoke Colburn in als chauffeur, tot afgrijzen van zijn moeder, die helemaal niet zit te wachten op iemand van een ander geloof en met een andere huidskleur.

‘Driving Miss Daisy’ is het hartverwarmende verhaal van een bijzondere vriendschap tussen een oudere weduwe en haar chauffeur. In het zuiden van de Verenigde Staten, in de jaren vijftig en zestig het toneel van rassenrellen, proberen Miss Daisy en Hoke hun weg te vinden. Anne-Wil Blankers, de grande dame van het Nederlandse toneel, speelt Miss Daisy en Kenneth Herdigein haar chauffeur. Dat betekent “Acteerwerk van het hoogste niveau”, aldus Algemeen Dagblad in een vijfsterrenrecensie. Het iconische toneelstuk over trots, veranderende tijden en de kracht van vriendschap bracht Alfred Uhry in1988 de Pulitzerprijs, de verfilming een jaar later ontving drie Oscars.

Recensies

Algemeen Dagblad *****:
“Acteerwerk van het hoogste niveau (…) Voor de drie spelers is het een écht acteerstuk met scherpe, geestige, maar evenzeer ontroerende dialogen. Blankers ís eenvoudigweg Daisy Werthan. Bits, nuffig, maar ook mooi kwetsbaar.”

NRC Handelsblad ****:
“Dit theaterjuweel, geregisseerd door Agaath Witteman, munt uit door ontroerende details. Anne Wil Blankers als Daisy weet op indrukwekkende wijze de tragiek van het ouder worden te verbeelden.”

Comments are closed.