Dag van de sport

Datum / Tijd
27/08/2022
10:00

Locatie
Diverse plekken in Beverwijk en Wijk aan Zee

Categorie


Je wilt graag een sport beoefenen en meer bewegen. Maar je weet nog niet welke sport of activiteit bij jou past. Twijfel je of je liever individueel beweegt of juist in groepsverband? Ben je iemand die ‘balgevoel’ heeft of toch liever met cardio of krachtsport bezig is? Zoek je een combinatie van lichaam en geest of wil je liever fysiek tot het uiterste gaan? Er is geen beter moment dan de Dag van de Sport om dit uit te zoeken! Er zijn zoveel mogelijkheden. Kom het zelf ervaren op zaterdag 27 augustus. Of je nu alleen komt of met het hele gezin. Iedereen is welkom, jong en oud!

Sporten en bewegen is leuk! Samen sporten is nog veel leuker! Mensen die meer bewegen en sporten zijn lichamelijk en geestelijk fitter. Sport heeft ook een belangrijke sociale functie. Het zorgt namelijk voor verbinding tussen mensen. Denk bijvoorbeeld aan een sportvereniging als ontmoetingsplek. Banden tussen groepen met verschillende sociale achtergronden worden versterkt door gezamenlijk aan lichaamsbeweging te doen. Sporten en bewegen verbetert eigenlijk aan alle kanten de kwaliteit van leven.

Voor de sportaanbieders genoeg redenen om de ‘Dag van de Sport’ voor jong en oud te organiseren. Een grote diversiteit aan sportaanbieders, van volleybal, voetbal en tennis, tot taichi, fitness en krachttraining. Voor elk wat wils. Via www.dagvandesport.nl kun je direct zien welke aanbieders hun deuren open hebben gezet.
Op diverse locaties in Beverwijk (bijvoorbeeld bij het gemeentehuis, de bibliotheek, het sportfondsenbad, winkels Plantage) is een routekaart te halen. Ook op onze website kun je hem vinden. Deze routekaart laat precies zien wie er mee doen en waar deze aanbieder zich in Beverwijk bevindt. De kaart is eenvoudig te downloaden. Wij denken dat je deze dag ongeveer drie sporten zou kunnen uitproberen. En hoe leuk is het om jezelf vooral nu eens te verrassen. Maak bijvoorbeeld eens kennis met een sport waarvan je vooraf denkt dat hij niet bij je past.

Comments are closed.