Basisworkshop Beeldbewerking

Datum / Tijd
19/01/2020
10:00 - 14:30

Locatie
ISOO.nu; centrum voor fotografie

Categorie


Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Beeldbewerking is een integraal onderdeel van digitale fotografie. Een beeld achteraf niet digitaal optimaliseren is je eigen foto’s tekort doen. De vraag is natuurlijk hoe. En hoe ver ga je? Welke techniek past het beste toe? Wat doe je in Lightroom en in Photoshop?
In deze basis workshop neemt Bas Meelker je mee in zijn digitale workflow. Na het theoretische deel ga je zelf met je eigen foto’s aan de slag.

PROGRAMMA
De workshop start om 10:00 uur (inloop vanaf 09:30 uur). Na een korte kennismaking gaan we gelijk aan de slag. In het ochtendgedeelte neemt Bas jullie mee in zijn eigen workflow. Natuurlijk zullen zaken als beeldscherm kalibratie, archief indeling en basistechnieken aan bod komen maar we gaan vooral aan de slag met verschillende landschapsfoto’s uit zijn archief. Rond 12:00 uur zullen we van de lunch genieten. In het middagdeel ga je zelf aan de slag, met je eigen laptop, eigen foto’s en eigen bewerkingsprogramma ( bij voorkeur Lightroom maar Photoshop kan ook )
Rond 14:30 uur zullen we eindigen.
Een kleine groep (maximaal 12 personen) garandeert een persoonlijke begeleiding.
Al met al een compleet programma en een unieke mogelijkheid om te leren van één van Nederlands top landschapsfotografen. Mis het niet want VOL=VOL!

IS DEZE WORKSHOP GESCHIKT VOOR JOU?
De workshop is bedoeld voor de fotograaf die de volgende stap wil zetten qua beeldbewerking. Beeldbewerking is niet nieuw voor je, maar je hoeft zeker geen expert te zijn in het gebruik van Lightroom of Photoshop. De workshop is er ook op gericht om logica aan te brengen in de stappen die je zet in je beeldbewerking. Werken met een duidelijk einddoel voor ogen i.p.v. simpelweg iets doen in de hoop dat er een mooi resultaat uit komt rollen. Veel aandacht dus voor het ‘waarom?’ achter de verschillende technieken. Je blik op beeldbewerking zal zeker veranderen!
De workshop vind plaats in het gebouw van ISOO, reserveren kan via workshops@isoo.nu

Comments are closed.